Vívjunk

Sportolnál, de nem tudod eldönteni, hogy mi lenne neked való? Unod már a napközit? A számítógépes játékoktól kiguvad a szemed? A szüleid folyton azt mondják, hogy mozognod kéne a TV-nézés helyett? Nem akarsz beolvadni az iskola utáni sportfoglalkozások névtelen személytelen forgatagába?

 

Szeretnél egy menő közösség tagja lenni, ahol a hozzád hasonló tehetséges kis srácokból hozzáértő mesterek a jövő legsikeresebb, legkirályabb sportolóit nevelik?

 

VívóJó helyen jársz, hogy megkapd a választ a kérdéseidre. Felfedjük előtted a titkot, amit kerestél. Hallottál már a vívásról?

 

Először is amit mindenképp tudnod kell: Sportolni, mozogni, edzeni menő dolog. Egy olyan sportot művelni amely komoly hagyományokkal rendelkezik, és amiben a magyar sportolók kimagasló eredményeket érnek el egyenesen király!

 

Másodszor: A vívók a sportolók elitjét alkotják, más szóval itt még magasabb szintre emelkedhetsz. Szüleid büszkék lesznek, barátaid felnéznek rád, osztálytársaid irigykednek majd kimagasló sporteredményeidre. Könnyebb lesz a tanulás is, mert csak ép testben lehet ép a lélek. Később könnyebb lesz a továbbtanulás is, mert az eredményes sportolókat a jobb iskolák tárt karokkal várják.

 

Ugye nem hangzik rosszul? Gyere és vívjunk együtt! Vár rád a BVSC vívószakosztálya! Legyél profi kardozó!

 

VívóMit kell tudnom feltétlenül a vívásról?

A vívás történelmi hagyományokkal rendelkező sport. A magyar sportolók a sportág megalakulásától kezdve meghatározóak a vívás világában. Számos olimpián, világversenyen, Európa Bajnokságon szereztek örömet a szurkolóknak és megbecsülést Magyarországnak, valamint hírevet saját maguknak.

 

Honnan ered a vívás?

A vívás, mint a legtöbb sport katonai tevékenységből, a harci előkészületekből fejlődött ki. A vívás technikai jellegű küzdősport. A küzdőtéren (páston) két versenyző vív egymással mérkőzést (asszót). A mérkőzés célja, hogy a versenyzők közül az egyik minél hamarabb elérje a megadott találat számot (5, 15 találat, tus), így megnyerve az asszót.

 

 

VívóMilyen sport a vívás?

Amikor két vívó összeméri erejét, mindkettőnek az a célja, hogy az ellenfél érvényes testfelületén szúrással, a kardvívásnál szúrással vagy vágással találatot érjen el. Párbajtőrnél az egész testfelület érvényes szúrni. Ugyanakkor arra is törekednek, hogy az ellenfél ne érjen el találatot. Vitás esetekben, a fennálló szabályok alapján egy- vagy négytagú ítélkező bizottság (zsűri) dönti el, hogy ki kapja az érvényes találatot. A zsűri érdek nélküli, semleges tagokból áll, és kötelessége, hogy a mérkőző feleknek egyenlő esélyeket, feltételeket biztosítson.

 

Ezen az oldalon sok hasznos információt találhatsz a vívás oktatásról. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, menj a "kapcsolat" menüpontra, és látogass meg minket a Szőnyi úti edzőtermünkben.

 

Szeretnél többet is megtudni a vívásról és a BVSC Vívószakosztályáról?

Látogass el a BVSC weboldalára!