GYerekeknek

Szeretnél egy igazi vagány sportközösségbe járni? Érdekel a versenyszerű sport? Fürge vagy, és gyors észjárású? Szeretnél kiemelkedő sport eredményeket elérni? Szeretnél profi kardozó lenni?

 

Vívás oktatás
 

Akkor a  vívás neked való. Válassz fegyvernemet, legyen az kard, vagy párbajtőr! Ismerd meg a vívás szabályait, tanuld meg a vívósport legfontosabb mozdulatait! Fogj a kezedbe valódi sportfegyvereket, öltsd magadra a vívóruhát, húzd a fejedre a vívómaszkot, és "en garde"! A BVSC Vívószakosztályában hozzáértő mesterek  tanítják meg neked a sport minden csínját-bínját. Ha szorgalmasan jársz az edzésekre, és odafigyelsz edzőid tanácsaira, te lehetsz a jövő olimpikonja.

 

Miért épp a vívás?

 

FencingA vívás egyesíti mindazon tulajdonságokat, melyek miatt egy sportot érdemes csinálni. Gyorsaság, harciasság, ügyesség, agymunka, reflexek fejlesztése, küzdelem, egyéni és csapat lehetőség.

 

A vívás nagy hagyományokkal rendelkezősport, melyben a magyar versenyzők mindig is kiemelkedő eredményeket értek el világszinten.

 

A vívás nem egy átlagos sport. Itt egyszerre edzik a testet és az elmét. Csak az érhet el komoly eredményeket, aki elég rafinált ügyes és gyors, emellett kiváló állóképességgel is rendelkezik.

 

 

 

Miért a BVSC Vívószakosztálya?

 

A BVSC-ben kiváló mesterek kezei alatt nevelik a jövő versenyzőit. Sokéves tapasztalattal, türelemmel, odafigyeléssel és nagy szakértelemmel oktatják a vívás fortélyait. A BVSC-ben megtalálható mindhárom fegyvernem - KARD, PÁRBAJTŐR, TŐR - melyek közül választhatsz.

 

 

Mi kell ahhoz, hogy én is vívó lehessek?

 

FencingElőször is szólj a szüleidnek, hogy hozzanak el hozzánk a Szőnyi úti edzőtermünkbe. Nézd meg milyen a sportélet nálunk! Ismerkedj meg a mesterekkel és a vívókkal. Ha tetszik a dolog, iratkozz be az alapozó edzésre, ahol megtanulhatod a vívás szabályait, a mozgást, megismerheted a fegyvernemeket.

 

Másodszor igyekezz minél több, akár heti 5 edzésen részt venni, hogy mihamarabb elsajátítsd az alapokat. Ha ez megvan, akkor kb. fél/egy év múlva fegyvernemet választhatsz, ami után a speciálisan odavonatkozó szabályokat és konvenciókat tanulhatod meg.

 

Ha mindent megismertél már, és mestereid is úgy ítélik meg, akkor elindulhatsz életed első versenyén is, és innentől határ a csillagos ég.

 

Milyen eredményeket érhetek el?

 

Ez csak rajtad múlik. Ha elég szorgalmas vagy, és odafigyelsz a mestereid tanácsaira, akkor olimpiai és világversenyeken is részt vehetsz felnőtt korodra, de addig is indulhatsz számos hazai és külföldi bajnokságon a korosztályodnak megfelelő kategóriában.

 

Hogyan tudom összeegyeztetni a sportot a tanulással?

 

FencingA vívósport mindig is támogatta az iskolai tanulmányokat. Mestereink kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy az iskolában is jól teljesíts.

A jó sportoló nemcsupán a páston hozza az eredményeket, de az iskolai tanulmányai során is kiemelkedő eredményeket ér el.

A vívók nagy többsége felnőttkorára diplomás ember lesz, és számos vezető pozíciót tölt be.

 

 

 

 

 

 

Hogyan jelentkezhetek?

 

Nincs más dolgod, mint kattints a "kapcsolat" menüpontra, ahol megtalálsz minden szükséges információt.

 

Várunk a BVSC vívótermében. Gyere el, és hozd magaddal barátaidat, osztálytársaidat is, mivel együtt még jobb lesz a móka!