Amatőröknek

Már nem vagy fiatal, de szeretnél megtanulni vívni? Mindig is érdekelt a vívás, de nem volt időd rá? Korábban vívtál, de a munkád vagy a tanulás miatt abba kellett hagynod a sportot? Nem voltál elég jó ahhoz, hogy nagy versenyző váljék belőled, de szeretted a vívás hangulatát? Itt az idő, hogy újra elkezdd kedvenc sportodat!

 

Vívás oktatás

 

Figyelem! Amatőr kardvívó szakág indul a BVSC-ben!

A BVSC Vívószakosztálya szeretettel várja az amatőr kardvívókat. Ha szeretnél megtanulni vívni, akkor péntekenként lehetőséged nyílik megtanulni a vívás, azon belül is a kardvívás szabályait, mozgását, konvencióit. A 2012/2013-as őszi évadtól Bódy István vívómester elindítja az amatőr vívók edzéseit.

 

Tagdíj: havi 9000 Ft, mindig a hónap első napjaiban előre fizetendő

 

Próbáld ki ingyen! 

Az első hónap tagdíját utólag kell kifizetni. Amennyiben nem nyerte meg a tetszését a vívás, ingyenes volt a foglalkozás!

 

Mit tartalmaz a tagdíj: 

  • Heti 2x1 egy órás  közös foglalkozást (bemelegítés, célgimnasztika, közös lábmunka, karddal történő gyakorlások)
  • A későbbiekben, mikor már a vívói tudás lehetővé teszi, 2 órások lesznek az edzések.
  • A tagdíj tartalmazza továbbá: havi 1 alkalommal történő (kb. 20 perces) egyéni foglalkozást, iskolázást. 
  • Lehetőség van havi 2 alkalommal (az edzés után) a BVSC sportuszoda ingyenes használatára. 

 

Az edzések időpontja: szerda, péntek 18 órától.

 

Egyéni iskolázás igény szerint: 2000.-/alkalom.

Felszerelés:

  • szokásos teremben használatos sportfelszerelés.
  • speciális vívó felszerelés megvétele a szaküzletekben, vagy a BVSC-ben esetleges bérlése: (Egy vívóidényre - szeptembertől-júniusig - 10 000.- Ft. - kard, sisak, plasztron)

 

A részleteket kérjük, egyeztessék telefonon, a 06-30-950-9272-es számon. Amennyiben elegendő számú érdeklődő jelentkezik, akkor később lehetőség lesz hetente többszöri edzésre is.

 

Várjuk minden kedves vívni vágyó sportoló jelentkezését!

 

 

 

Az amatőr vívók mellett a BVSC-ben működik a Kardforgatók Baráti Köre elnevezésű kardvívó egyesület is.

A Kardforgatók Baráti Köre

Kardforgatók Baráti KöreA Kardforgatók egy különleges közösség, akiket a vívás és azon belül a kardvívás iránti rajongás kovácsolt össze. Korábban valamennyien rövidebb-hosszabb ideig versenyszerűen űztük e sportot, de a sors és a körülmények úgy hozták, hogy különböző okok miatt szakítottunk az élsporttal. Hosszú évek teltek el, és egyre inkább érni kezdett bennünk a gondolat, hogy felnőttként, ha nem is versenyszerűen, de kedvtelésből ismét le kellene járni az edzőterembe, magunkra ölteni a felszerelést, és újra megpendíthetnénk az acélt.

 

2008 őszén az álom végre megtestesült. A korábban a BVSC és a Honvéd  színeiben küzdő sportolók az online közösségi oldalak segítségével ismét összejöttek. Egy jó hangulatú megbeszélés után el is határoztuk, hogy előkeressük a régi vívó holmikat, és mindenki behozza amit talál, hogy megpróbáljuka dolgokat. Az első edzés nagyon jól sikerült és valami rendkívüli dolog indult el.

 

A BVSC kardvívó szakosztálya és korábbi mestereink (Fehér Gábor és Varga József) üdvözölték kezdeményezésünket, és lehetőséget biztosítottak számunkra, hogy heti rendszerességgel használhassuk a vívótermet, így megnyílt az út a rendszeres edzésekhez.

Közben igyekeztünk folyamatosan felkutatni minden korábbi vívó ismerősünket, akit esetleg érdekel a dolog. Szép számban jelentkeztek a régi bajtársak és ellenfelek egyaránt. Egy közös levelezőlista segítségével tartottuk a kapcsolatot, és itt osztottuk meg egymással az információkat.

 

Pénteken tartunk edzést a BVSC Vívótermében. Itt lehetőségünk van a jelen tehetségeivel is összemérni tudásunkat, erőnlétünket. Korábbi mestereink is jelen vannak és tanácsokkal látnak el bennünket.

 

A sport szeretet mellett összeköt bennünket a múlt és százezer anekdota, így már mindenki nagyon várja a péntek délutánt, amikor kicsit kiléphet a hétköznapok szürkeségéből, magára öltheti fehér vívó ruháját és egy kis időutazáson is rész véve egy kellemesen fárasztó sporttal vezetheti le a hét fáradalmait.

 

Gyere le Te is közénk, hozz magaddal kardvívó felszerelést, és csatlakozz hozzánk!

 

Bővebb információ: www.kardforgatok.hu